Sanne Communicatie foto over Sanne

Lezen, schrijven…TAAL!

Al van jongs af aan ben ik dol op alles wat met letters te maken heeft. Op de basisschool had ik een opstelschriftje met verhalen die ik regelmatig bij mijn juffen en meesters onder hun neus schoof om te lezen. Niet omdat het moest, maar omdat ik het leuk vond. En zat ik ergens mee? Dan schreef ik het liever op dan dat ik het vertelde. Papier & ik? De beste vrienden.

Websitebouw: de basis

Met veel plezier studeerde ik na het VWO redactie- en productiemanagement aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier leerde ik voor het eerst iets over websitebouw. Maar dat was heel technisch en dat HTML’en was niets voor mij toch? Nee, ik had mijn zinnen gezet op een baan bij de tijdschriften die ik zelf graag las.

Boekenplein bij Tina.nl

Na mijn stages en afstuderen was ik dan ook ontzettend blij dat ik aan de slag kon bij het grootste mediabedrijf van Nederland, Sanoma. Een droom die uitkwam om rond te lopen tussen de redacties van bladen als (toen nog) Fancy, Yes, Viva en Flair. Bij Tina kwam ik als boekenredacteur voor het eerst in aanraking met webredactie. Als boekenredacteur onderhield ik het Boekenplein op Tina.nl. Ik was verkocht.

Fulltime webredacteur bij HotelSpecials.nl

De snelheid van het internet vind ik iets magisch. Je schrijft iets en het staat gelijk online en iedereen kan het lezen. Na jaren met veel plezier bij Sanoma te hebben gewerkt, wilde ik onderzoeken wat het werk van een fulltime webredacteur precies inhield. Die kans kreeg ik bij HotelSpecials.nl. Er ging een wereld voor me open. Dus je kunt niet alleen schrijven voor internet, maar je kunt je website ook nog eens zo opzetten dat je extra goed gevonden wordt met zoekmachines? En je kunt meten hoeveel mensen welke pagina lezen en zien welke stap ze vervolgens nemen? Wauw, hier leerde ik dat er überhaupt zoiets bestond als ‘schrijven voor zoekmachines, bezoekers en beeldscherm’, oftewel ‘Search Engine Optimization’ (SEO). Ook kwam ik erachter dat ik – hoewel ik dus helemaal niet zo technisch ben – toch prima overweg kan met de techniek die erachter een website zit. Deze Content Management Systemen (CMS) zijn zo gebruiksvriendelijk dat ik er goed mee uit de voeten kan. Van Sharepoint, GX tot WordPress, ik heb inmiddels met diverse CMS’en gewerkt.

De woonwebsites van Sanoma

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, na een jaar heel veel ervaring op doen buiten de deuren van Sanoma, zag ik een vacature die helemaal aansloot bij wat ik kon en wilde. Ik ging aan de slag bij de woonwebsites, Eigen Huis & Interieur.nl. Ik paste artikelen uit het blad aan voor op de website en leerde door middel van trainingen en ervaring steeds meer over gebruiksvriendelijkheid, zoekmachinevriendelijk schrijven, schrijven voor het internet en analyseren van bezoekersgedrag in Google Analytics.

Spin in het web bij Jongegezinnen.nl

Na mijn zwangerschapsverlof en de komst van mijn oudste dochter wilde ik niet fulltime verder en vond ik een parttime baan bij Jongegezinnen.nl. Ik zat middenin de doelgroep, dus wat was er leuker dan schrijven over zwangerschap, baby’s en kinderen? Helemaal niks. Ik heb er een supertijd gehad. Ik was samen – met nog twee collega’s- webredacteur voor de website. Eerst onderhield ik vooral de teksten van zwanger.nl, maar langzamerhand verschoven onze taken en ging ik me nog meer toeleggen op de teksten en daarmee op alle content van de website, zo’n 1800 artikelen.

Webredacteur Oudersvannu.nl

Inmiddels nog een dochter rijker werden in 2014 de krachten van Jongegezinnen.nl en het tijdschrift Ouders van Nu door Sanoma gebundeld. Een logische stap, want online was Jongegezinnen.nl het platform voor (aanstaande) ouders en Ouders van Nu is al 45 jaar het tijdschrift voor moeders. Ik was betrokken bij de migratie van Jongegezinnen.nl naar Oudersvannu.nl en inmiddels vormt Ouders van Nu één groot crossmediaal merk.

Een nieuwe stap: Sanne Communicatie

In goed overleg zijn Ouders van Nu en ik begin 2015 uit elkaar gegaan. De mediabranche is constant in beweging en de weg die Ouders van Nu inslaat, sloot niet aan bij de werkzaamheden die ik juist met veel plezier en passie uitvoerde. Wat nu? Ergens anders aan de slag als webredacteur? Dat had gekund. Maar doordat ik inmiddels tien jaar werkervaring heb en diverse cursussen heb gevolgd, besloot ik de stap te wagen. Ik begin voor mezelf als freelance webredacteur &  SEO-specialist.

Nu ben ik als freelance tekstschrijver en SEO-specialist flexibel inzetbaar voor diverse opdrachtgevers en steeds verschillende werkzaamheden, tegen een scherp tarief. Ik werk vanuit Roelofarendsveen, maar ben ook op locatie inzetbaar. Heb je een opdracht? Of het nu gaat om een compleet nieuwe website op te zetten, de strategie van jouw website uit te denken, teksten te schrijven voor je website of de (SEO)puntjes op de i te zetten: ik sta graag voor je klaar.

Samenwerkingen met websitebouwers en vormgevers

Heb je naast websiteteksten een vernieuwde/nieuwe website nodig? Ook daar kan ik je bij helpen. Voor het bouwen van een website en/of het ontwikkelen van een huisstijl, zijn er diverse partners waar ik regelmatig mee samenwerk, zoals:

  • Free Design: Joyce van der Hoorn kan je helpen bij het ontwerp van je logo, de bouw van je website of het veranderen of ontwikkelen van je huisstijl.