Over mij

Ben jij een ondernemer of ZZP’er en wil je beter gevonden worden met je website?

Vind je het lastig om jouw werkzaamheden op (digitaal) papier te krijgen of is jouw oude website uit z’n jasje gegroeid en toe aan een update?

Laat me je helpen.

Ik ben Sanne en schrijf en herschrijf webteksten van ZZP’ers en ondernemers in het MKB.  Zodat hun website online beter vindbaar wordt en hun teksten websitebezoekers weet te overtuigen om klant te worden.

Wanneer ik geen teksten aan het schrijven ben, geniet ik van mijn gezin, familie en vrienden. Uit eten gaan is favoriet (The Jane staat met stip op één op mijn lijstje!), en ik ga graag naar cabaret. Voor dit jaar staan Jochem Meyjer, Patrick Laureij en Peter Pannekoek nog op het programma. Ook kan ik úren Netflixen en kijk het liefst naar loeispannende series, zoals The Bridge en Luther. Met als gevolg dat ik een gruwelijke hekel heb aan het donker ’s avonds voor ik naar boven loop, standaard alle lichten aan doe

Na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan als webredacteur bij Sanoma, besloot ik de gok te wagen en voor mezelf te beginnen.

De stap om als freelance tekstschrijver aan de slag te gaan was spannend, maar was en is de ideale combinatie met mijn jonge gezin. Doordat ik veel vanuit huis werk, heb ik de tijd en de vrijheid om bijvoorbeeld eerst mijn dochters naar school te brengen voordat ik mijn laptop open, hoe luxe!

Als ervaren tekstschrijver zorg ik dat jouw website opvalt tussen je concurrentie

Met teksten die passen bij jouw bedrijf én jouw ideale klanten aanspreken. De content die ik schrijf is SEO-proof, zodat je goed vindbaar bent in Google.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan doen?

Elke dag ga ik met veel plezier aan het werk en doe mijn uiterste best om voor mijn klanten de beste teksten te schrijven die passen bij hun bedrijf en hún klanten. Het geeft me een kick om mijn teksten uiteindelijk op een website terug te zien en te meten welke resultaten dat oplevert.  Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen?

Ik help jou als ondernemer om meer rendement uit je website te halen.

Ik gebruik verschillende online overtuigingstechnieken waardoor je meer bezoekers ‘ja’ laat zeggen en laat doen wat jíj wilt. Zodat je:

  • meer naamsbekendheid krijgt
  • meer offerteaanvragen binnen krijgt
  • het aantal nieuwsbriefabonnees stijgt
  • je verkoop omhoog gaat
  • kortom, meer resultaat behaalt.

Veel kleine en middelgrote ondernemers die bij me aankloppen hebben een website die niet meer van deze tijd is.

Ooit gauw online gezet als een online visitekaartje, maar niets meer dan dat.

Een aanpak die werkt en jouw business laat groeien

Als je nog geen letter op papier hebt gezet, spreek ik graag met je af om meer te horen over jouw boodschap, jouw verhaal.

Jij weet het immers meest over je bedrijf en ik weet hoe je dat in een pakkend verhaal giet.

Wat ik bij veel ondernemers zie, is dat ze zoveel weten en zoveel passie hebben voor hun bedrijf en hun product, dat ze daar eindeloos over kunnen vertellen.

Dat is heel mooi, maar is het ook wat je klanten willen horen?

Een van de belangrijkste tips die ik je als tekstschrijver wil meegeven, is dat je dat omdraait en leert te denken en vertellen vanuit je klant.

Wat zijn de ‘problemen’ van jouw klanten en hoe help jij ze daarbij?

Jouw klanten moeten zich in je herkennen, zodat ze bij jou aankloppen en niet bij je concurrent.

Er is altijd wel iets dat jou uniek maakt, je onderscheid van de rest.

Door jou de juiste vragen te stellen levert dat een schat aan waardevolle informatie op. Zodat ik na een briefing of gesprek zelfstandig voor je aan de slag kan. Ik weet hoe je kunt inspelen op wat echt belangrijk is voor jouw klanten en jezelf online beter verkoopt.

Het kan ook zijn dat je al wél iets op papier gezet. Je hebt al een aantal teksten, maar bent er niet tevreden (meer) over. Omdat je je verhaal niet goed over weten te brengen. Wat je wil vertellen, zit wel in je, maar de juiste woorden komen er niet uit.

Of je website is in de loop der jaren een wirwar aan informatie geworden. Een grote, onoverzichtelijke site niet duidelijk is voor jezelf en voor je klanten. Ook in dat geval kan ik je helpen.

Ik verzamel alle informatie die er is en leg gemakkelijk verbanden. Mijn kracht zit ‘m in mijn bedachtzame aard en oog voor detail. Ik ga nooit over één nacht ijs en laat teksten het liefst even liggen, zodat ik kan schaven en schrappen totdat we allebei helemaal tevreden zijn.

Wacht niet langer en investeer in je website

Toen ik net begon, werkte ik tegen elk tarief en zei nooit ‘nee’ tegen een opdracht.

Wat het extra lastig maakt, is dat de tarieven voor freelance tekstschrijvers zo ontzettend uiteenlopen.

Logisch dat je als klant liever kiest voor een tekstschrijver die je € 40,- per uur kost in plaats van een copywriter van € 70,-, € 80,- of € 90,- per uur.

Daarbij komt ook dat mensen voor een tekstschrijver minder geld over hebben, dan voor een grafisch ontwerper of websitebouwer, omdat ze zelf ook teksten kunnen schrijven.

En dat is natuurlijk zo, maar ieder zijn vak toch?

Terwijl jij aan je bedrijf werkt, neem ik je een hoop werk én kostbare tijd uit handen, wat je veel meer oplevert.

Door de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, ben ik inmiddels afgestapt van uurtje/factuurtje werken en werk ik nu vrijwel altijd met prijsafspraken voor een complete opdracht. 

Met meer dan 10 jaar ervaring en kennis als tekstschrijver op zak ben ik meer waard dan alleen mijn tijd.

Ik volg jaarlijks verschillende trainingen mezelf te blijven verbeteren. Zodat ik altijd op de hoogte ben van de laatste SEO technieken om online vindbaar te zijn voor zoekmachines, alles weet over overtuigingstechnieken om van websitebezoekers klanten te maken.

Wat anderen zeggen:

“Sanne is een hardwerkende collega waar je op kunt bouwen: ze staat voor iedereen klaar en is een echte team player. Ze werkt zeer secuur, gestructureerd en professioneel, wat het erg prettig maakt om met Sanne te werken.”

Aukje van Dam

Arbeidsmarktcommunicatie, Tata Steel

“Sanne heeft met een kritische en vakkundige blik teksten voor onze nieuwe website beoordeeld en waar nodig verbeterd, ook kijkt ze met een SEO blik naar de teksten. Deze samenwerking verliep uiterst prettig en zeer vlot. We bevelen haar van harte aan!”

Leon de Winter

Leon de Winter Hoveniers

“Met haar creatieve insteek en kennis op het gebied van SEO is Sanne uitstekend in staat goede, gebruiksvriendelijke content te schrijven. Door haar teksten op de juiste elementen te optimaliseren scoren deze goed in zoekmachines.”

Robbert van Glabbeek

SEO manager, Sanoma

ReferentiesBeelden_Beeld_referenties

In de afgelopen jaren heb ik verschillende functies uitgeoefend. Van webredacteur bij HotelSpecials.nl tot contentspecialist bij Ouders van Nu. Daarbij heb ik met veel mensen samengewerkt. Bekijk hier wat anderen over mij zeggen.

PortfolioBeelden_Beeld_portfolio3_Beeld_portfolio

Je kunt mij inschakelen voor webredactie, optimalisatie voor zoekmachine of contentstrategie. Je vindt hier een selectie van mijn werk voor diverse opdrachtgevers.