Webteksten laten schrijven

VOOR ONDERNEMERS EN ZZP’ERS DIE ZELF NIET AAN HUN WEBSITETEKSTEN TOEKOMEN

Je eigen websiteteksten schrijven is een van de lastigste klussen als ondernemer en je hikt er al een tijdje tegenaan. Je wilt een site die aansluit bij wie je bent en waar je als bedrijf voor staat. Misschien heb je zelf geprobeerd de teksten te schrijven en lukt het je maar niet de juiste woorden op papier te krijgen. Je gunt jezelf de tijd er niet voor of je loopt vast. Het kan ook zijn dat je niet (meer) tevreden bent met de websiteteksten die je nu op je site hebt staan. Omdat de content die je op je site hebt staan verouderd is of totaal niet overeenkomt met hoe jij met je klanten praat.

Herken je dit?

  “Ik weet dat ik een verhaal te vertellen heb, maar wat ik schrijf klinkt helemaal niet zoals ik.” 

“Ik wou dat mijn website zichzelf zou schrijven.”
“Mijn website is oké, maar ik weet dat er meer potentie in zit. Ik heb een expert nodig die met een frisse blik naar mijn teksten kijkt. ‘

“Ik kan best aardig schrijven, maar als het op mijn eigen bedrijf gaat, blokkeer ik. Ik heb een copywriter nodig die me het duwtje in de juiste richting geeft, iemand die de teksten die ik tot nu toe heb geschreven kan laten sprankelen. ”

“Weet jij ook dat je webteksten niet optimaal zijn?”
“Zou je ook willen dat er een overtuigende tekst op je site staat?”

Zo zonde, want zolang je geen goede websiteteksten op je site hebt staan, loop je structureel klanten mis.

 Ik wil je graag het verhaal vertellen van Loes. Zij klopte een aantal maanden geleden bij me aan voor het schrijven van haar websiteteksten. Als fashion- en print designer had ze in een paar weken tijd zelf een supermooie lay-out voor haar website ontworpen, klaar om gevuld te worden met teksten. Maar met het schrijven van de teksten liep ze vast.

Ze wist wel wát ze wilde vertellen, maar ze wist niet hóe.

Zodra ze ging zitten om te schrijven, blokkeerde ze compleet. Het gevolg was dat haar prachtige site niet online kon en al maanden op concept klaar stond. Dat kon zo niet langer.

Hoewel ze het als startende ondernemer best spannend vond om deze tekstklus uit te besteden, klopte ze bij mij aan om met haar mee te denken. Een tekstschrijver die kon schrijven in een stijl die bij haar en haar bedrijf past. Tijdens een kennismakingsgesprek vertelde ze me enthousiast over de plannen voor haar bedrijf en diensten.

Ze had precies in haar hoofd welke klanten ze graag wilde bereiken en liet wat voorbeelden zien van websites die overeenkwamen met haar stijl. Loes had zelf al wat korte teksten en steekwoorden opgeschreven om te gebruiken als basis. Die werkte ik binnen twee weken uit tot websiteteksten voor haar homepage, diensten pagina’s, over mij pagina en contact pagina. Na wat kleine aanpassinkjes kon ze de teksten zo vanuit Word naar haar cms copy pasten.

Het was een opluchting voor Loes dat de site klaar was. Ze was blij dat ze de stap had durven nemen om haar webteksten uit te besteden. Sinds de lancering van haar site hebben meerdere opdrachtgevers haar via haar website weten te vinden. 

   Loes is niet de enige die baat heeft bij het webtekst pakket. Met de juiste woorden raak je jouw klanten. Met goede copywriting krijg je:

   • meer offerte- en contactaanvragen binnen
   • verkoop je jouw producten of diensten gemakkelijker online
   • en stijgt jouw omzet

   professionele teksten voor je website laten schrijven: zo werkt het

   We beginnen met een intakegesprek. Zo kun je me alles vertellen over je bedrijf, je producten of diensten en jouw websitedoelen. Het kan zijn dat je al een stukje op weg bent en al wat teksten hebt, dan nemen we die meteen door, zodat ik jouw wensen helder heb. Heb je nog geen letter op papier? Geen probleem, dan beginnen we gewoon bij het begin.

   Na die eerste afspraak werk ik jouw verhaal uit tot frisse, nieuwe teksten die passen bij jouw stijl, jouw klanten en goed vindbaar zijn in Google en andere zoekmachines. Je ontvangt per pagina trouwens ook altijd metateksten.

   Bij de zoekresultaten in Google zie je per pagina een titel, url en korte omschrijving. De metatekst is die korte omschrijving. Door de meta-omschrijving per pagina te optimaliseren voor bezoekers en SEO verhoog je het doorclickpercentage. Hoe vaker er vanuit de lijst met zoekresultaten wordt doorgeklikt naar jouw website, hoe beter Google jouw pagina en site vindt. Daardoor stijg je op de zoekresultatenpagina. Binnen maximaal 3 weken na ons intakegesprek ontvang je alle websiteteksten + metateksten in Word. Als je wilt, voeg ik daar ook suggesties voor beeld aan toe.

   Nu is het jouw beurt. Je leest de teksten en als er punten zijn die je liever anders ziet of iets wilt aanvullen kan dat tijdens deze correctieronde. Nadat je alle teksten hebt gelezen, bespreken we samen of en wat er nog aangepast moet worden.

   Ik voer eventuele correcties voor je door en zet de laatste puntjes op de i. Je websiteteksten zijn klaar om vanuit Word in je website te copy pasten. Wil je liever dat ik ze in het CMS zet? Geen probleem, doe ik voor je. Hopelijk voelen jouw webteksten als een cadeautje. Voor jezelf en voor jouw klanten. Je site is klaar om te rocken. Tijd voor champagne!

    

   Lees hieronder de ervaringen van enkele ondernemers en de resultaten die zij hebben behaald. 

    

   Referenties

   “Ik heb Sanne ingeschakeld omdat ik op zoek was naar een content professional met SEO-ervaring. Sanne schrijft op een hele persoonlijke manier, waardoor je het gevoel krijgt dat je in gesprek bent met haar. Die manier van schrijven spreekt me enorm aan.”

   Koen van der Velden

   EigenaarDonskussen.nl

   “We hebben voor het eerst met Sanne gewerkt voor een spoedklus. Ze heeft de opdracht bijzonder goed, snel en zelfstandig opgepakt. Sanne stelde, geheel terecht, kritische vragen over bepaalde stukken, waardoor de content verbeterd kon worden. Kortom, wij zijn te spreken over deze samenwerking en er volgen er vast meer!”

   Jantine Hendriks

   Marketing & CommunicatieBeeldr

   Dit krijg je met het Website tekstpakket:

    

   • 1x een telefonische intake of intake op locatie
   • Al je websiteteksten uitgeschreven en aangeleverd in Word: inclusief homepage, diensten/productpagina’s, over ons pagina, contactpagina
   • Metateksten per pagina
   • 1 correctieronde
   • Optioneel: voorbeelden van beeldmateriaal van stockbureaus in de tekst geplakt om je een idee te geven hoe je de teksten visueel ondersteunt en aantrekkelijker maakt
   • Optioneel: het plaatsen van de webteksten in jouw CMS

   Investering: vanaf 875,- excl. BTW

   Schakel de hulp in van een ervaren tekstschrijver

   Je kunt ervoor kiezen om zelf te blijven aanmodderen met het schrijven van je websiteteksten. Maar waarschijnlijk wordt je daar zelf niet blij van en je websitebezoekers ook niet.

   Je wilt een website die goed vindbaar is, gevuld met teksten die passen bij jou en je klanten. Je wilt je onderscheiden van jouw concurrenten en bouwen aan je eigen merk.

   Laat je contactgegevens achter. Ik neem binnen twee werkdagen contact met je om vrijblijvend het Website tekstpakket met je door te nemen. Als je wilt, plannen we dan meteen een eerste afspraak in. Ik help je stap voor stap met het verbeteren van je website.

   Aanpassingen van het pakket zijn mogelijk. Vertel me jouw wensen voor het laten schrijven van je webteksten, dan krijg je van mij een offerte op maat.