Portfolio

JE VINDT HIER EEN SELECTIE VAN MIJN WERK VOOR DIVERSE OPDRACHTGEVERS. 

Webredacteur/tekstschrijver Beeldr

Beeldr is een creatief bureau uit Leiden dat zich richt op design – strategie – tech – video. Ze vertalen het verhaal van de klant naar vorm, online en offline media. Concreet gaat het dan om het ontwerpen van logo’s, ontwikkelen van huisstijlen, maar ook het maken van video’s en complete websites.

Soms schakelen zij daarbij mijn hulp als externe tekstschrijver in. Sommige websites zijn bijvoorbeeld zo uitgebreid dat er in de loop der jaren verschillende schrijfstijlen zijn ontstaan. In zo’n geval loop ik alle content na, redigeer de teksten en vul ze waar nodig aan. Om weer tot één frisse, uniforme stijl te komen, passend bij de doelgroep en aangepast naar de wensen van de klant.

Tekstschrijver Drijver & Partners 

Drijver & Partners is een management- en adviesbureau dat actief is op het gebied van Sport , Recreatie en Welzijn. Zij ondersteunen gemeenten bij het uitwerken, begeleiden en oprichten van de sportbedrijven.

Hiervoor worden o.a. bedrijfsplannen en ondernemingsplannen voor geschreven. Als freelance tekstschrijver ondersteun ik ze hierbij. Inhoudelijk heeft het bureau alle benodigde kennis en ervaring in huis, ik mag vanuit mijn expertise meedenken en ze adviseren over de juiste opbouw en stijl van de rapporten.

Freelance tekstschrijver Bijzondere Trouwringen

Bijzonderetrouwringen.nl is de succesvolle website van Edelsmid Hildardjan Verweij uit Veenhuizen.

Sinds halverwege 2018 schrijf en herschrijf ik een aantal keer per maand blogs voor deze website. Het zijn artikelen over alle denkbare onderwerpen rondom trouwringen: de nieuwste collecties, de diverse soorten trouwringen, de verschillende materialen, stijlen en trouwringen trends.

Ik houd hierbij rekening met de doelgroep en de meest geschikte zoekwoorden per blog. Ook draag ik nieuwe onderwerpen aan om over te schrijven.

Tekstschrijver De Tweesprong 

Sportcomplex De Tweesprong is op dit moment bezig met een geheel nieuwe website. De website gaat daarbij over naar Sportbedrijf Kaag en Braassem, waarvan De Tweesprong het grootste onderdeel zal blijven. Naast De Tweesprong exploiteert het Sportbedrijf ook Het Spant in Leimuiden, Kaskade in Roelofarendsveen en De Meerkant in Rijnsaterwoude.

Daarbij schakelden ze mij in als tekstschrijver bij het (her)schrijven van de teksten voor de nieuwe website en de periodieke sportkrant. Ik ben verantwoordelijk voor alle content op de website en geef daarnaast o.a. advies over de gebruiksvriendelijkheid en een logische websitestructuur.

SEO tekstschrijver Gemini design

Voor Gemini design werk ik als freelance SEO tekstschrijver. Gemini is een brandscaping agency voor bekende merken, zoals Nespresso en L’Oréal.

Ik (her)schrijf content voor diverse beauty websites. De content bestaat uit SEO proof artikelen over trends en tutorials, productbeschrijvingen, interviews met beauty experts en beschrijvingen van video’s.

Freelance tekstschrijver iMediate

iMediate is een contentmarketingbureau voor retail. Ze verzorgen de offline en online content voor bekende namen als Sligro, Buma Stemra en Media Markt. Als freelance tekstschrijver schrijf ik in opdracht van iMediate beauty en tech artikelen voor het lifestyle magazine van Media Markt.

Daarnaast is er een online variant van M waar ik ook SEO content voor creëer. Dit is geen één-op-één-doorvertaling van het blad naar het web, maar speciaal gemaakt voor de online consument.

Webredacteur Blauw Research

Blauw Research, een bekend en toonaangevend marktonderzoekbureau uit Rotterdam, schakelde mijn hulp in bij de redactie van een whitepaper. Ik zorgde voor een logische indeling en herschreef delen van de tekst om de leesbaarheid te verbeteren.

Omdat deze samenwerking van beide kanten goed beviel, ben ik nu als freelance webredacteur voor ze aan de slag. Ik interview medewerkers over het werk dat ze doen en de projecten waar ze mee bezig zijn. Aan de hand van de informatie die ik van ze krijg, zorg ik voor artikelen over de verschillende expertises, services en cases van het bedrijf. Ik schrijf goed vindbare, overtuigende teksten die aansluiten bij de doelgroep. Deze content is bovendien zo geschreven dat de artikelen precies passen bij de verschillende fases van de customer journey.

Webredacteur vtwonen

De vtwonen shop is de online woonwinkel van vtwonen. In deze shop staan meer dan 22.000 producten in verschillende categorieën, zoals verlichting, design en meubels. Voor deze categoriepagina’s schrijf ik SEO-proof webteksten. Bedoeld om de consument te informeren én de vindbaarheid in zoekmachines te vergroten.

Daarnaast schrijf ik regelmatig inspiratie-artikelen voor diverse partners van vtwonen, zoals deze over domotica en dit artikel voor Siemens.

Webredacteur Zoover

Zoover is hét online platform voor vakantiegangers op het gebied van vakantie en vrije tijd. Tot het eind van het jaar willen zij tussen een groot aantal landingspagina’s ontwikkelen. Samen met een aantal andere freelance tekstschrijvers lever ik de complete content (tekst & beeld)  voor deze landingspagina’s. Dit zijn regiopagina’s over: Zakynthos, Andalusië, Algarve, etc. En themapagina’s, zoals: weekendje weg, yogavakantie, culinaire vakantie, all inclusive, etc.

De teksten zijn wervend en enthousiasmerend, aansluitend bij de tone-of-voice van Zoover. De websitebezoeker ontdekt unieke to do’s en moet na het lezen meteen zin krijgen om te boeken. Bovendien zijn alle teksten die ik schrijf SEO-proof. Ik let op het gebruik van de juiste zoektermen, waardoor de teksten goed vindbaar zijn in Google.

Webredacteur Designlab Lk

Fashion Designer Loes Kuipers werkt als ontwerper voor bekende merken als Cars jeans, O’Neill en Muchachomalo. Voor haar website Designlab Lk had zij een aantal teksten nodig, bedoelt om te vertellen wie ze is, wat ze doet en welke ervaring ze heeft.

Ik schreef voor Designlab Lk de nieuwe websiteteksten, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Webredacteur Muziekvereniging DHH

Muziekvereniging De Heerlijkheid Hoogmade was na 10 jaar toe aan een nieuwe website. Als webredacteur heb ik geholpen met het schrijven van nieuwe teksten voor de website. Na een intake over de wensen qua inhoud heb ik een aantal websiteteksten geschreven om zo de site weer van actuele, prettig leesbare nieuwe teksten te voorzien. U leest er meer over bij mijn referenties.

Tijdelijke webredacteur Stichting van het Kind

In 2012 is Stichting van het Kind opgericht. Met als doel de 35.000 kinderen in tehuizen in Nederland een kans geven op een mooiere toekomst. Om de Stichting onder de aandacht te brengen, sponsors te bedanken en nieuwe donateurs te vinden worden er regelmatig nieuwsberichten op de website en Facebookpagina geplaatst.

In verband met zwangerschapsverlof van de vaste webredacteur schrijf ik tijdelijk deze nieuwsberichten en Facebookposts voor Stichting van het Kind.

SEO specialist Vakmedianet

Vakmedianet is een van de leading business-to-business uitgeverijen van Nederland. Als SEO specialist ben ik gedurende een halfjaar bij de start en beginfase van de pilot ‘redactionele excellence’ betrokken. Doel van deze pilot:

 • meer pageviews en herhaalbezoek
 • concrete lessons learned embedden in organisatie
 • meer conversie naar eigen producten en leadwerving
 • meer inzicht in waar het beter kan

Met als overkoepelend doel: verzilveren van het online bereik. Ik ben voor deze pilot met 5 websites aan de slag gegaan met het beheren en inrichten van de homepages, sidebars en berichten en het meten en inzichtelijk krijgen van deze gegevens in o.a. Google Analytics en Hotjar. Inmiddels is deze pilot up and running en wordt deze vanaf begin 2017 intern door Vakmedianet verder opgepakt en uitgerold voor andere websites van de uitgeverij.

SEO specialist Quebit

Namens Quebit heb ik een aantal accounts in mijn beheer als SEO-specialist. Ik adviseer deze klanten over de zoekmachineoptimalisatie van hun website. Zodat zij meer traffic en conversie via Google genereren. Ik analyseer de website en structuur en geef van daaruit advies. Vervolgens schrijf ik  SEO geoptimaliseerde content en geef via een maandelijkse rapportage inzicht in de zoekresultaten, conversie en doorlopende verbetering.

Contentmanager Groene Hart Logies

Groene Hart Logies is een stichting waar logies uit het Groene Hart zich bij aan kunnen sluiten. Groene Hart Logies biedt ruim 30 accommodaties aan, verspreidt door heel het Groene Hart. Ik zet me in voor de optimalisatie en doorontwikkeling van de website.Groene Hart Logies is een stichting waar logies uit het Groene Hart zich bij aan kunnen sluiten. Groene Hart Logies biedt ruim 30 accommodaties aan, verspreidt door heel het Groene Hart. Ik zet me in voor de optimalisatie en doorontwikkeling van de website.

Webredacteur Malmberg

Uitgeverij Malmberg ontwikkelt educatieve uitgaven voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. Ook is er een online thuisoefenprogramma van Malmberg voor taal en rekenen. De oefeningen zijn bestemd voor leerlingen van groep 4, 5 en 6.

Om ouders en kinderen bekend te maken met dit oefenprogramma moesten er webteksten worden geschreven over een aantal reken- en taalonderdelen. Deze SEO-proof webteksten heb ik voor mijn rekening genomen.

Webredacteur Vakantie Met kinderen

Ik ben als freelance webredacteur werkzaam voor de website Vakantie-met-kinderen.com. Ik schrijf op vaste basis artikelen over verschillende vakantiebestemmingen die geschikt zijn voor gezinnen. Tot nu schreef ik webteksten over Griekse eilanden, zoals Kreta, Rhodos, Corfu en Evia en Frankrijk.

Daarnaast blog ik op de website ook af en toe over mijn eigen vakanties.

Contentstrateeg en webredacteur MM van Veen Schilderwerken

In overleg met broers Maikel en Martin van Veen bepaalde ik de contentstrategie voor hun bedrijfswebsite. De focus werd gelegd op de 3 hoofdactiviteiten: schilderen, behangen en glas zetten. En omdat het een lokaal familiebedrijf is, zetten we daar ook op in. Na het uitzetten van de strategie schreef ik de websiteteksten en zorgde in samenwerking met een webdesign bedrijf voor de ontwikkeling van hun nieuwe WordPress site.

Contentmanager Oma’s Oppastas

Oma’s Oppastas is een nieuw digitaal platform voor (oppassende) grootouders. Ze kunnen er hun kennis en ervaringen delen om het oppassen nóg leuker en inspirerender te maken.

Van juni t/m december 2015 was ik als contentmanager verantwoordelijk voor het onderhoud van de website. Ik redigeerde en plaatste blogs, nieuwsberichten en uploadde video’s. Daarnaast beheerde ik ook de Facebook-pagina. Ik schreef posts en plande ze in. Dit alles met als doel om zoveel mogelijk grootouders naar de website te krijgen en het platform Oma’s Oppastas zo groot mogelijk te maken.

Webredacteur J/M voor Ouders

J/M voor Ouders is een website voor ouders van kinderen tussen 4 en 16 jaar. Het platform trekt maandelijks 200.000 bezoekers. Als freelance webredacteur schrijf ik artikelen voor de website.

Het gaat om actuele en interessante onderwerpen over opvoeden, ouderschap, onderwijs en gezondheid van kinderen.

SEO specialist Zienrs

Zienrs is een collectief van de zelfstandige optiekspecialisten in Nederland. Iedereen in Nederland mag zich opticien noemen, de kwaliteit van optiekzaken is daardoor wisselend. Doel van Zienrs is het bieden van goede, onafhankelijke oogzorg.

Zienrs heeft mijn hulp als SEO-specialist ingeschakeld om de vindbaarheid van hun website te vergroten. Ik schrijf SEO-proof teksten en geef advies om beter zichtbaar te worden in Google.

Contentspecialist Ouders van Nu

Het merk Ouders van Nu is het grootste cross mediaal parenting-platform. Op Oudersvannu.nl, krijgen ouders op basis van hun persoonlijk profiel alle informatie, deskundig advies en interessante aanbiedingen helemaal op maat. Van 2010 tot 2015 was ik contentspecialist bij Oudersvannu.nl. Mijn werkzaamheden waren onder andere:

 • Ontwikkelen, uitbreiden en optimaliseren van de website;
 • (Her)schrijven van redactionele content;
 • Meedenken over redactionele content: ideeën leveren en uitvoeren voor eigen site;
 • Optimalisatie usability/seo website en nieuwsbrieven OvN.nl;
 • Analyseren van bezoekersgedrag;
 • Schrijven van commerciële content: advertorials en content-samenwerkingen met externe partijen

Eigen Huis & Interieur

In 2009 werkte ik bij het Online Wonen cluster van Sanoma. Als webredacteur was ik samen met een aantal collega’s verantwoordelijk voor het verzorgen, ontwikkelen en verbeteren van content voor de websites (waaronder Eigen Huis & Interieur.nl en Woonzoo.nl).

 • Samen met de andere webredacteuren hield ik de websites up to date.
 • Ik verzorgde de redactionele planningen, waar mogelijk in nauw overleg met de (print) redactie.
 • Daarnaast coördineerde ik diverse acties, verzorgde content in opdracht van commerciële partijen en de eventuele nieuwsbrieven.
 • Ook was ik verantwoordelijk voor het bijhouden en rapporteren van statistieken.

Webredacteur HotelSpecials.nl

In 2008 en 2009 werkte ik als webredacteur bij HotelSpecials.nl Dit is een van de snelst groeiende organisaties voor het online boeken van een hotelverblijf.

 • Onderhouden van de websites HotelSpecials.nl, BungalowSpecials.nl, hotelaanbiedingen.nl, Giftfor2.nl en Uitin.nl.
 • Content verzorgen voor nieuwsbrieven.
 • Content verzorgen voor advertentie-uitingen.