Diensten

Als SEO tekstschrijver help ik je met het schrijven van je zoekmachine vriendelijke websiteteksten. Je kunt me inschakelen voor het schrijven van zakelijke blogs, het A-tot-Z schrijven van alle teksten voor je site, of laat me het werk rond de bouw van je website compleet uit handen nemen.

Geen website en geen opdracht is gelijk. In de basis zijn mijn werkzaamheden te verdelen in 3 onderdelen. Ik leg ze hieronder kort aan je uit:

Webredactie

Een webtekst moet prettig leesbaar zijn en jouw bezoekers omzetten naar klanten.

Als webtekstschrijver help ik je bij het opzetten van een nieuwe site of zorg ik dat je huidige (bedrijfs)website beter gaat presteren. Dit doe ik door:

 • Schrijven en redigeren van websiteteksten;
 • Beheer en plaatsen van artikelen;
 • Herschrijven van de huidige content;
 • Vergroten van zichtbaarheid, websitebezoeker omzetten in een klant (conversie) en klanttevredenheid.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Om de vindbaarheid van je website te vergroten, is zoekmachineoptimalisatie een voorwaarde. Alle teksten die ik voor jouw website (her)schrijf zijn zoekmachinevriendelijk (SEO-proof). Dat betekent dat ik bij het schrijven of verbeteren van websiteteksten altijd:

 • Vaststel welke zoekwoorden van belang zijn voor jouw doelgroep en deze verwerk in de webtekst;
 • Koppen en teksten schrijf die prettig leesbaar zijn en zoekmachinevriendelijk zijn.

 

Contentstrategie

Om ook op lange termijn waardevolle artikelen op je website te plaatsen, is het belangrijk dat je duidelijk weet welke boodschap je online wilt overbrengen. En of de informatie die je online zet ook datgene is dat de bezoeker verwacht en wil weten. Ik help je graag bij het bepalen van die strategie.

  • Beslissen welke content van belang is voor doelgroep en bedrijf;
  • Webteksten schrijven die aansluit op de behoeften van bezoekers;
  • Contentplanning maken: welk moment publiceer je welke content;
  • Effect meten, analyseren en terugkoppelen.

Eenmalige klus of structurele opdracht

Alle werkzaamheden kunnen zowel eenmalig als voor langere termijn worden ingezet. Ik kan dus één keer webteksten schrijven, contentstrategie bepalen of SEO optimaliseren, maar ik kan ook blijvend het websiteonderhoud voor bedrijven verrichten.

Ervaringen van opdrachtgevers

Sanne schrijft nu een halfjaar voor mijn website www.bijzonderetrouwringen.nl. Het zijn nieuwsblogs die goed gevonden worden in de zoekmachines. Haar kennis over SEO teksten is dan ook zeer goed. Ik kan iedereen aanraden om je teksten door haar te laten schrijven!

Hildardjan Verweij

Goudsmid, Edelsmederij Verweij

We hebben voor het eerst met Sanne gewerkt voor een spoedklus. Ze heeft de opdracht bijzonder goed, snel en zelfstandig opgepakt. Sanne stelde, geheel terecht, kritische vragen over bepaalde stukken, waardoor de content verbeterd kon worden. Kortom, wij zijn te spreken over deze samenwerking en er volgen er vast meer!

Jantine Hendriks

Marketing & Communicatie , Beeldr

Super blij ben ik met de teksten op mijn website! Sanne heeft echt met mij meegedacht en teksten geschreven in een stijl die bij mij en mijn bedrijf passen. Het is erg snel en heel fijn samenwerken met Sanne.

Loes Kuiper

Freelance fashion + print designer, Designlab lk