Wat kost een tekstschrijver?

Wat kost een tekstschrijver

Onlangs zag ik op LinkedIn deze quote voorbij komen:

kiezen voor een goedkope tekstschrijver

Ik vond het een rake observatie en ook heel toepasselijk voor mijn werk. Je kiest toch ook niet per se voor de goedkoopste auto? Waarom zou je dat dan wel willen bij het laten schrijven van je websiteteksten? Toen ik in 2015 begon als freelance tekstschrijver, werkte ik eigenlijk tegen elk tarief en zei nooit ‘nee’ tegen een opdracht. Alles om maar opdrachten binnen te halen, maar ik vond het in het begin ook lastig om mijn tarief te bepalen.

De tarieven voor freelance tekstschrijvers lopen ontzettend uiteen. Het is logisch dat je als klant liever kiest voor een tekstschrijver die je € 40,- per uur kost in plaats van een copywriter van € 70,-, € 80,- of € 90,- per uur. Maar als je nu nog eens terugkijkt naar de quote hierboven, is het dan wel zo logisch?

De tarieven van een tekstschrijver zijn gebaseerd op kennis en ervaring

Waar ik verder regelmatig tegenaan loop als tekstschrijver is dat mensen voor een tekstschrijver minder geld over lijken te hebben, dan voor een grafisch ontwerper of websitebouwer. Omdat ze zelf ook teksten kunnen schrijven. En dat is natuurlijk zo, maar ieder zijn vak toch?

Terwijl jij aan je bedrijf werkt, neem ik je een hoop werk én kostbare tijd uit handen, wat je uiteindelijk veel meer oplevert. Door de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, werk ik nu vrijwel altijd met prijsafspraken voor een complete opdracht.

Wanneer jij je opdracht bij me neerlegt, krijg je dus een vaste prijs door. Want hoeveel tijd ík kwijt ben aan een tekst, is niet relevant voor jou als klant. Een tekst die ik in een uurtje tik, kost jou misschien wel een hele dag.

tarieven tekstschrijvers

Met meer dan 10 jaar kennis en ervaring als tekstschrijver op zak ben ik meer waard dan alleen mijn tijd.

Ik volg jaarlijks verschillende trainingen mezelf te blijven verbeteren. Zodat ik altijd op de hoogte ben van de laatste SEO technieken om online vindbaar te zijn voor zoekmachines, alles weet over overtuigingstechnieken om van websitebezoekers klanten te maken.Referenties klanten tekstschrijver

Benieuwd wat ik als tekstschrijver voor jou kan doen?

Elke dag ga ik met veel plezier aan het werk en doe mijn uiterste best om voor mijn klanten de beste teksten te schrijven die passen bij hun bedrijf en hún klanten.
Het geeft me een kick om mijn teksten uiteindelijk op een website terug te zien en te meten welke resultaten dat oplevert.

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen?